tiistai 25. kesäkuuta 2019

Viimeinen perversio - podcast aseksuaalisuudesta

Tällä podcastilla on ihanan provosoiva nimi. Mun piti ihan googlettaa, että mitä perversio tarkalleen ottaen tarkoittaa, koska sanasta tulee niin likainen mielikuva. Suomisanakirjan mukaan perversio on sukupuolinen poikkeavuus. Sitähän a-seksuaalisuus onkin, tosin ei todellakaan siinä mielessä, mitä perversio- sanasta helposti tulee mieleen.
Podcast, johon pääset tästä, on 8-osainen. Jaksot ovat 9-16 minuutin pituisia ja jokaisessa jaksossa eri henkilö kertoo oman tarinansa aseksuaalina. Jaksot olivat todella mielenkiintoista kuunneltavaa ja pistivät miettimään. Esim. Miksi meidän ihmisten on niin vaikeaa suhtautua erilaisuuteen, varsinkin heteroseksuaalisuudesta poikkeavuuteen? Niinkuin yhdessä jaksossa sanottiin, että on vielä ok, että haluaa omaa sukupuolta seksuaalisesti, mutta jos ei haluakaan ketään seksuaalisesti, ni se ei enää ookaan yhtään ok. Aseksuaaleille itselleen asia on normaali juttu, eikä se tee heidän elämästään kamalaa. Ihmisten suhtautuminen siihen taas tekee elämästä kamalempaa. 

Jos haluat lisää tietoa podcastista, lue tämä Ylen juttu siitä. Jos haluat lisää tietoa aseksuaalisuudesta, tästä pääset aseksuaalisuus.fi- sivustolle, jossa asiat on selkeästi kerrottu.

Tästä tuli kyllä itselle paljon lisää pohdittavaa. Oon nimittäin silloin tällöin miettinyt, että oonko iteki aseksuaali. Vai onko mun kiinnostuksen puute seksiin sittenkin puhtaasti traumojen ja häpeän aiheuttamaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti