sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kolme vaikutuksen tehnyttä elokuvaa

Vaikutuksen tehneitä elokuvia miettiessäni mieleeni nousee kolme ihan erilaista elokuvaa. Yhteistä näillä on se, että jokaisen voisin katsoa uudelleenkin ja olen katsonutkin.


Maleficent

Maleficentissä parasta on se, että elokuva on Pahattaren näkökulmasta ja hän ei olekaan paha niinkuin sadussakin on annettu ymmärtää. Todellisuudessa Pahattarelle on tehty pahaa ja hän tuskissaan kostaa sen ja sen seurauksena sitten on valehdeltu kaikille, että Pahatar on paha ja häntä pitää varoa ja pelätä jne. Tälla lailla peitelty sitä todellista pahantekijää. Pidän elokuvasta todella, todella paljon ja se herättää aina ajatuksia, mutta myös ihastuttaa.Schindlerin lista

Schindlerin listassa tarinan juoni on se, kuinka saksalainen Oskar Schindler toisen maailmansodan aikana pelastaa tuhat juutalaista holokaustilta. Elokuva on mustavalkoinen paria poikkeusta lukuunottamatta. Elokuva on koskettava ja lopussa kyynelvirrat pääsevät valloilleen minullakin.Ansa vanhemmille

Tämän elokuvan muistan lapsuudestani. Yökoulun aikana katsottiin tämä ja se jäi mieleen. Päähenkilöinä on aviopari kaksosineen. He eroavat ja kaksoset jaetaan vanhempien kesken. Kesäleirillä kaksoset Annie ja Hallie kohtaavat ja tajuavat, etteivät ole tienneet toisistaan mitään. Kaksoset päättävät vaihtaa osia, jotta pääsisivät tutustumaan myös toiseen vanhempaansa. Ja loppu tietty onnellinen. Elokuva on hauska ja kivaa katsottavaa vielä aikuisenakin. Tällaista aivot narikkaan kamaa, mutta myös ajatuksiakin herättävä.Mitkä elokuvat on tehneet teihin vaikutuksen? Saa vinkata!

2 kommenttia:

 1. Olen nähnyt näistä kolmesta vain tuon Schindlerin listan ja vaikka ns. pääjuoni on muistissa, niin itse elokuvasta en muista juuri mitään. Tuo Ansa Vanhemmille voisi olla aika kiinnostava katselukokemus. Täytyypä tutkailla saako sitä jostain hommattua katseluun.

  Tosi vaikea on nimetä vain kolme vaikuttavaa elokuvaa, koska niitä on niin paljon. Mutta pakko mainita Yksi lensi yli käenpesän, jonka olen katsonut varmaan sata kertaa ja aina se vain kolahtaa.

  Eräs ikiaikainen lempparini on Ninja, Lohikäärmeen poika (Ninja in the Dragon's Den): olin aivan rakastanut Hiroyuki Sanadaan, joka näytteli siinä Jackie Chanin rinnalla. Meiko Kajin tähdittämä Lady Snowblood on myös aivan upea ja olen katsonut senkin useita kertoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo nähny tota Ninja enkä käenpesää. Ois mielenkiintoinen nähdä nekin.

   Tää kolme tuli vähä siksi, ku sattu oleen kolme leffaa, jotka muhun tehny vaikutuksen. :D

   Poista